Couperose

Couperose is vaak vervelend maar niet gevaarlijk. Vaak is het de huid rond de neus, de wangen of decolleté die rood verkleurt is. Dit komt door de fijne haarvaatjes die niet goed meer in staat zijn het bloed af te voeren. Hierdoor kleurt de huid rood en lijkt het alsof je bloost.

 

Dit komt doordat de haarvaatjes zwak zijn. Het bindweefsel is niet meer veerkrachtig. Waardoor de werking van de vaatjes afneemt. Het bloed blijft stil staan, de huid kleurt rood en word in sommige omstandigheden zelfs paars.

Behandelingen

Dit is goed te behandelen met Intense Pulse Light (IPL).

 

Dit sterk gebundelde licht wordt opgenomen door de rode kleur op de huid.
De haarvaatjes kunnen niet tegen de warmte. Daardoor schoeit het haarvaatje dicht en wordt het bloed afgevoerd door de bloedbaan. Hierdoor kan het bloed niet meer in dat bloedvaatje komen en is de rode kleur op de huid verdwenen. Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen.
De kosten zijn 10 euro per flits. Grote per flits is ongeveer 1 bij 4 cm.

 

Natuurlijk kunnen we deze huid ook goed behandelen met onze regulieren schoonheidsbehandelingen. We richten ons dan op het kalmeren en voeden van de huid. Zodat de huid zich goed kan beschermen tegen de invloeden van buitenaf waardoor de couperose zich zou kunnen verergeren.

 

Tevens geven wij graag advies over hoe de huid het beste thuis verzorgt kan worden.Babor heeft producten die de couperose goed kunnen behandelen zoals bijvoorbeeld een couperose serum.