Littekens

Littekens ontstaan vaak  door een trauma, operatie, acne of ook wel door ziektes. Als de huid beschadigd raakt, treed het natuurlijke genezingsproces in werking. Wat achter blijft is vaak een litteken. Vooral in het gezicht kan dit heel storend zijn. Gelukkig kunnen we heel wat littekens goed behandelen of verzachten. Hoe jonger het litteken , des te beter het resultaat na de behandeling is.

 

Echter zijn er een aantal littekens die zeer lastig te behandelen zijn. Dit zijn de verheven littekens (keloid littekens). Of juist de diepe littekens. Dit zijn vaak de putjes of gaatjes na acne en striae. Helemaal weg gaat het bijna nooit maar verzachten kan zeker wel.

 

Voorkomen is beter dan genezen.

 

Na een trauma op de huid is het altijd van belang om het litteken goed te verzorgen en daardoor soepel te houden. Hierdoor is de wondgenezing altijd mooier.
Mocht je van tevoren weten dat je geopereerd wordt dan is het zeer verstandig om de huid ook goed voor te behandelen.

Behandelingen

Babor heeft speciaal voor deze vraag een behandeling en productlijn ontwikkeld.

 

Repair cellular
Deze huid opbouwende en intensief regenererende verzorging bereid de huid voor op een chirurgische ingreep. Het stimuleert een optimale wondgenezing van de huid met zo min mogelijk zichtbare littekenvorming na een chirurgische ingreep. Deze lijn werkt ook goed op de huidregeneratie na genezing van acne.

 

Mochten er toch littekens zijn ontstaan en wil je ze verzachten of verminderen dan zijn hier alle behandelingen die wij hiervoor bij Beauty in You allemaal geven.
Natuurlijk bespreken we tijdens het intakegesprek alle mogelijkheden en zijn we realistisch in de verwachte resultaten.