Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ervaren we cosmetisch als zeer storend. Toch zijn ze gelukkig vaak onschuldig. Het is een ophoping van pigment in de huid. We noemen dit hyperpigmentatie of melasma. Er zijn verschillende oorzaken die dit kunnen veroorzaken.

 

Pigment door de zon.
Dit komt door regelmatig en onvoldoende beschermde blootstelling aan zonlicht.
Het komt dan ook het meeste voor op de huid waar de zon het meeste komt. Zoals het gezicht, decolleté of de handrug. De zon activeert de pigmentcellen om de huid te beschermen. Lang blootstellen aan de zon zonder bescherming zorgt voor een overreactie van de pigmentcellen. De cellen maken teveel pigment dat onregelmatig wordt verdeeld in de huid. Hierdoor ontstaat hyperpigmentatie oftewel melasma.

 

Hormonen en pigment

Door verandering in de hormoonhuishouding door bijvoorbeeld zwangerschap of anti conceptie kan de huid ook hyperpigmentatie vertonen. Meestal verdwijnen deze na een tijd weer vanzelf. Verdwijnen deze niet vanzelf dan zitten de pigmentvlekken nog oppervlakkig en kan de behandeling zeer effectief zijn.

 

Pigment na huidschade

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan na een trauma. Na bijvoorbeeld een allergische reactie, acne, ontsteking of als bijwerking op medicijnen. Zorg er dan altijd voor dat de huid goed wordt beschermt tegen UV licht.

Hoe langer de pigmentvlek aanwezig is des te dieper het pigment in de huid zit. Hoe lastiger het te behandelen is.

Behandelingen

Intense Pulse Light (IPL)
Dit sterk gebundeld licht wat opgenomen wordt door het pigment. Hierdoor breekt het pigment onder de huid en wordt het via de bloedbaan afgevoerd. Dit werkt het effectief bij de kleinere pigment vlekken. De kosten zijn € 10 euro per flits. Grote per flits is ongeveer 1 bij 4 cm.

 

TheraPro Peel (AHA peeling)
Deze peelings behoren tot de zogenaamde chemische peelings. Dit is een intensieve peeling welke het natuurlijke afschilferingsproces stimuleert. Hierdoor worden de huideigen regeneratieprocessen geactiveerd. De huid krijgt een frisse uitstraling en een fijnere en gelijkmatigere huidstructuur. Hierdoor vervagen pigmentvlekken en onregelmatigheden. Vooral bij de grotere vlekken of bij meerdere vlekken in 1 gebied is dit een effectieve methode.

 

Brightening Cellular
Dit is een mooie behandelmethode voor een meer heldere en evenwichtige kleur van de huid. Voor het mooiste resultaat het beste te combineren met de Brightening Intense verzorgingskuur van 8 weken voor thuis.