Vette huid / Grove poriën

De vette huid is 1 van de 4 huidtypes. De huid ziet er vaak glimmend en vettig uit. De talgproductie werkt extra hard doordat de poriën grover zijn als normaal. Tijdens het intake gesprek en de huidanalyse kunnen we dit samen goed bekijken.

 

Zorg dat je deze huid altijd goed reinigt. Het liefst met een ontvettende reinigingsmethode. Meestal gaat de vette huid gepaard met mee-eters en puistjes. Het beste is om hier vanaf te blijven. Ga hier niet zelf in knijpen. Hier komen vaak grote ontstekingen en littekens van. Gebruik ook niet al te vette producten voor. De huid is vaak wel vocht arm. Dus producten die vocht inbrengen is altijd goed mits ze niet te vet zijn.

Behandelingen

Tijdens de behandeling gaan we de huid goed en diep reinigen en zorgen we dat de producten genoeg vocht inbrengen. We adviseren dan ook producten die goed reinigen en de vette huid op de juiste manier behandelen. Hieronder vind u de behandelingen die zijn geschikt voor de vette huid. Ze reinigen de huid diep en zorgen ervoor dat de talgproductie afneemt en de grove poriën verfijnt worden.