0627564724 schoonheid/ 0616782323 pedicure info@beautyinyou.nl

Intense Pulse Light

IPL

IPL staat voor Intense Pulse Light.
Het is veilige en niet invasieve manier om ongewenste haartjes, pigmentvlekken, storende adertjes te verwijderen en de huid te verstevigen

Het werkt zo:

Haren verwijderen

De kleur in haartjes kunnen licht absorberen. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte wordt door het haartje geleid naar het haarzakje wat is verbonden met een bloedvat. Dit bloedvat schroeit dicht en kan de haar niet meer voeden. Waardoor de haar afsterft en niet meer teugkomt. Dit kan alleen bij donkere haartje met een lichte huid. Omdat op geen enkel moment alle haarzakjes actief zijn, zijn er meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat te bereiken. Ongeveer 8 tot 10 behandelingen met een tussenpauze van ongeveer 4 tot 6 weken.
Wij behandelen alleen kleine oppervlaktes zoals bijvoorbeeld bovenlip, oksels en bikinilijn.

Pigmentvlekken en Couperose

Bij pigmentvlekken en couperose adertjes werkt het ook op deze manier.
Het pigment of de hemoglobine (kleur in het bloed) in de huid neemt de warmte op. Hierdoor valt de pigmentvlek uit elkaar of soms wordt hij juist donkerder. Bij de couperose wordt het haarvaatje dichtgeschroeid. Bij allebei de gevallen voert het bloed het afgestorven weefsel af en verdwijnt de vervelende pigmentvlek of het ontsierende adertje.
Bij pigmentvlekken ligt het aan hoe lang een pigmentvlek er al zit en hoe hij is ontstaan. Bij couperose kunnen we de fijne adertjes verwijderen maar de grote gesprongen haarvaten zijn lastig te behandelen.
Er zijn ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Huidversteviging

Om de huid te verstevigen gebruiken we dezelfde lamp als bij het verwijderen van de pigmentvlekken en adertjes.
De warmte die we afgeven aan de huid stimuleert de huid om collageen aan te maken. De huid heeft tijd nodig om dit proces in gang te zetten dus meerdere behandelingen zijn wel aan te raden. Het is een goede aanvulling op al onze andere Anti Aging/ huid verbeterende behandelingen.

Intake

Mocht u besluiten om een IPL behandeling te boeken dan bespreken we tijdens de intake altijd wat u verwacht van de behandeling en wat u kan verwachten over hoe de behandeling gaat verlopen. Ook nemen we een hele lijst met vragen met u door met betrekking op de contra indicaties en de nabehandeling. We nemen ook altijd voor en na foto’s zodat u kan zien hoe het proces is verlopen.